top of page

V for Victory!

Het symbool van de V ontstond op het einde van de Tweede Wereldoorlog doordat de toenmalige Belgische premier, Victor de Laveleye, vanuit London opriep aan zijn bevolking om overal het symbool V in het straatbeeld te laten verschijnen. Het stond symbool voor Vrijheid, maar ook voor Victoire. De oproep kreeg gevolg en het breidde zich zelfs uit over heel Europa. Overal verscheen het symbool: V for Victory! De Duitse bezetter werd er letterlijk gek van. Zo werd de letter V een symbool voor vrijheid maar ook solidariteit, weerstand en nooit opgeven. 

De ideale manier om deze gin in het glas te serveren is met citroengeste en rozemarijn. Citroen werd trouwens 300 jaar geleden door de Britse soldaten al toegevoegd aan gin tonic om ervoor te zorgen dat ze genoeg vitamine C opnamen als remedie tegen scheurbuik. Rozemarijn staat symbool voor het Middelandse Zee-gebied waar mijn grootvader Albert Taylor tijdens WOII jaren vocht onder General Montgomery tegen de Duitse ‘woestijnvos’ Rommel. Dit symbolische kruid kan dan ook niet ontbreken bij het serveren. 

Na de bevrijding van Europa keerde Albert terug naar het Belgische dorpje Serskamp waar hij verliefd geworden was op Helena. Hij trouwde er en bleef wonen in het dorp dat hij mee bevrijdde. Daarom klinken we met deze gin op de liefde, maar vooral ook op de vrede en de vrijheid.

V for Victory!

The story of
V-Day Gin

De bezieler van V-Day Gin wil een eerbetoon brengen aan zijn overleden grootvader Albert Taylor, die diende als Britse soldaat tijdens World War II. Aangezien Albert Taylor geboren werd in de Londense wijk Fullem kozen we uiteraard voor een echte London Dry Gin, waarbij de Jeneverbes een prominente plaats inneemt. 

V-Day Gin is een ode aan de heldenmoed van Albert Taylor. De fijnste kruiden werden zorgvuldig gekozen aan de hand van de plaatsen waar hij vocht voor vrijheid: koreander uit Egypte (Slag bij El Alamein), rozemarijn uit Italië (Slag bij Monte Cassino), jeneverbes uit Duitsland (Rijnlandcampagne), ... Kortom de beste smaken van de wereld in één fles, vooral voor helden.

bottom of page